Без успех премина и днешната акция по издирване на изчезнал в

...
Без успех премина и днешната акция по издирване на изчезнал в
Коментари Харесай

Без успех премина и днешната акция по издирването на изчезналия в Пирин турист

Без триумф мина и днешната акция по търсене на изчезнал в Пирин планина екскурзиант. Мъжът се е отправил на 26 декември към връх Вихрен и от този момент е в неопределеност. 

Днес в акцията участваха планински спасители от отряда в Банско и от Благоевград, като в нея беше използван и дрон. 

Днес планинските спасители обходиха направления и огледаха улеите под връх Вихрен. Днешната акция продължи осем часа, а планинските избавител Георги Ботев я дефинира като „ изтощителна “. Пред публицисти той сподели, че времето е било по-благосклонно, което е дало опция спасителите да се изкачат по-високо в планината и да огледат по-широк периметър. Видимостта беше по-добра, успяхме да пуснем дрон и към този момент имаме набелязани места, сподели още Георги Ботев.

Планинският избавител означи, че към момента нямат съответна информация за местоположението на изчезналия в планината екскурзиант. Вече се вършат проекти за деяние през утрешния ден, добави Ботев.

Вчера акцията на спасителите продължи по-кратко, поради паднала в планината мъгла. В следобедните часове на днешния ден видимостта също е била лимитирана поради мъгла, сподели Георги Ботев. „ Почти съумя да ни затвори, само че ние към този момент бяхме прегледали, успяхме да изпреварим събитията малко и към този момент бяхме разгледали с дрона. “, добави той. 

Теренът, който обхождат спасителите, е сложен и изисква време и повече обходи, с цел да се огледат повече места. Акцията продължава и на следващия ден при подобаващи метеорологични условия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР